Jinekoloji ve Obstetrik(Kadın Hastalıkları ve Doğum)
23 Mayıs 2022

Jinekoloji ve Obstetrik(Kadın Hastalıkları ve Doğum)

Jinekoloji; rahim, rahim ağzı, vajina, vulva, tüpler gibi kadın üreme organlarına ait her türlü hastalığın teşhis ve tedavisi, Obstetrik ise, gebelik takibi ve gebelik sorunlarının giderilmesi ile ilgilenen bölümdür.

Menapoz, üreme sağlığı,  akıntılar, anormal kanamalar, kistler, siğiller, yapısal şekil bozuklukları, rahim-tüp ve yumurtalıklara ait kitleler (myom, yumurtalık kisti, dış gebelik, tümöral kitleler gibi), kanama düzensizlikleri, ağrı, enfeksiyonlar, idrar kesesi-rahimsarkması, idrar kaçırma problemleri başlıca ilgilenilen hastalıklardır.

Bölümde çalışan uzman hekimlerimiz:

Uzm. Dr. Cavidan ÖZALP

Eğitim Bilgileri:      Tıp Fakültesi: Hacettepe Üniversitesi, 1994

Uzmanlık: Kadın Hastalıkları ve Doğum, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1998

Uzm. Dr. Füsun KARBACIOĞLU CANTÜRK

Eğitim Bilgileri:      Tıp Fakültesi: Hacettepe Üniversitesi, 2001

Uzmanlık: Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2006

Uzm. Dr. Havva SEZER

Eğitim Bilgileri:      Tıp Fakültesi: İstanbul Üniversitesi, 2006

Uzmanlık: Kadın Hastalıkları ve Doğum, İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2012

Uzm. Dr. Gazme BALAHOROĞLU

Eğitim Bilgileri:      Tıp Fakültesi: Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2009